Orban spune că e legală şi corectă decizia lui Iohannis în cazul numirii miniştrilor de la Dezvoltare şi Transporturi

0

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa numirii miniştrilor la Dezvoltare şi Transporturi este "legală şi corectă", a declarat vineri liderul liberalilor, Ludovic Orban.

"Decizia preşedintelui este legală şi este corectă. Încă nu sunt revocaţi miniştrii care erau în funcţie. După ce vor fi revocaţi miniştrii care erau în funcţie, va începe procedura de numire a miniştrilor, în conformitate cu Constituţia, cu legea şi cu deciziile Curţii Constituţionale", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă anunţa că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi – Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională – Lia Olguţa Vasilescu.

Ulterior, CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis în acest caz şi a precizat că şeful statului "urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, propunerilor înaintate de prim-ministru cu privire la numirile în funcţia de ministru".

Întrebat vineri în legătură cu acest termen – "de îndată" – folosit de CCR, Ludovic Orban a răspuns că acesta nu este unul juridic. "După opinia mea, de îndată nu este un termen juridic. Dacă intenţiona Curtea Constituţională să stabilească un termen precis spunea în maxim 15 zile, în maxim 30 de zile. Preşedintele poate să analizeze atât timp cât consideră necesar adoptarea deciziei de revocare", a susţinut Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs celor două propuneri de miniştri la Transporturi şi, respectiv, Dezvoltare Regională, ea susţinând că acest lucru arată că şeful…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close