Organizatorii JO de la Tokyo au decis să renunţe la majoritatea voluntarilor internaţionali

0 53

Luni 22 martie, Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo au anunţat  că Japonia nu va permite voluntarilor de peste hotare să intre pe teritoriul său, cu excepţia unora care sunt consideraţi esenţiali, după ce s-a decis să se interzică prezenţa spectatorilor străini, în condiţiile actualei evoluţii a pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Toshiro Muto directorul general al comitetului Tokyo-2020, Toshiro Muto, a declarat în cursul unei conferinţe de presă că este „regretabil”, însă organizatorii au dorit să ia acum o hotărâre în această privinţă, pentru a nu exista nicio confuzie pentru voluntarii străini care aşteptau o decizie.

În plus, sâmbătă, organizatorii au decis să ramburseze banii pentru cele aproximativ 600.000 de bilete la competiţiile olimpice achiziţionate de rezidenţii de peste hotare, la fel şi pentru 30.000 de bilete la întrecerile Jocurilor Paralimpice, după decizia de a nu permite prezenţa spectatorilor străini la Jocuri.

Însă, Muto a precizat că vor fi făcute excepţii pentru voluntarii experţi şi specializaţi pe sporturi specifice, care urmează să primească notificări individuale.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata