Oul- alimentul dăunător pentru inimă! Ce spun specialiștii

146

Persoanele care consumă ouă în exces au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Un studiu publicat în Statele Unite arată acest lucru. Cercetătorii spun că, dacă ar fi să consumăm în fiecare zi câte un ou și jumătate, riscul de apariție al bolilor cardiovascule ar crește cu până la 6%, iar cel de a muri prea devreme crește cu până la 8%. De ce? Pentru că un singur ou conține aproximativ 200 miligrame de colesterol.

Oul a fost întotdeauna considerat un aliment sănătos datorită aportului mare de proteine, însă, acesta poate fi în același timp și foarte periculos pentru sănătatea noastră. Se pare că nivelul crescut de colesterol produce boli ale inimii. Un studiu la care circa 30.000 de persoane au luat parte arată că există o legătură foarte mare între cei care au consumat ouă zilnic și riscul ridicat de boli cardio-vasculare și moarte prematură.

Cei care au participat la experiment au fost monitorizați îndeaproape pentru a vedea exact ce se petrece, pe o perioadă de 31 de ani. Rezultatele au reieșit de-a dreptul șocante. Aproximativ 5.400 din aceștia au avut pe parcursul vieții probleme cardio-vasculare, iar peste 6 mii dintre ei chiar au murit din cauza anumitor probleme care pot fi mai mult sau mai puțin asociate cu problemele cardiace.

Aceste rezultate șocante sunt îndreptate doar către cei care au obiceiul de a consuma cel puțin un ou și jumătate pe zi. Asta înseamna aproximativ 300 miligrame de colesterol dăunător pentru inimă.

Specialiștii în alimentație ne recomandă să consumăm ouăle cu moderație, în niciun caz nu trebuie să renunțăm la ele complet.

Rezultatul studiului efectuat a survenit în contextul în care americanii obișnuiesc să consume între 3 și 4 ouă pe săptămână.

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata