Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească 7% din PIB până la finalul anului

0 2

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a anunţat că pachetul de susţinere a economiei o să depăşească 7% din PIB până la finalul anului, în condiţiile în care în primele 9 luni statul a injectat în economie 34,5 miliarde de lei, respectiv 3,2% din PIB, iar  România va reuşi să evite recesiunea tehnică în acest an.

„Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească, atenţie, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat suplimentar în economie 34.5 miliarde lei (3,2% din PIB)”, scrie ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, măsurile fiscale au reprezentat 14,4 miliarde de lei. Bonificaţiile la plata impozitului păe profit s-au cifrat la 250 de milioane de lei, rambursările de TVA au fost mai mari cu 3,2 miliarde lei faţă de anul trecut iar cheltuielile de investiţii au crescut cu 6,9 miliarde de lei.

în contextul de pandemie, provocat de COVID-19, cheltuielile legate direct de acesta au cumulat 9,8 miliarde de lei.

„La aceste cheltuieli de la buget adăugăm programe de garanţii de aproximativ 30 miliarde de lei – 2,9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar şi sunt garantaţi de stat. Nu ne oprim aici. Acest program masiv de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnică) şi garantează o creştere economică puternică în 2021”, a mai scris ministrul Finanţelor.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata