Paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic vor dispărea în maxim 2 ani! Este norma europeană pe care România trebuie să o respecte

Obiectele de unică folosință din plastic vor dispărea în maxim 2 ani! Toate produsele de unică folosință pe care le utilizăm vor fi înlocuite cu altele din materiale biodegradabile, mult mai scumpe de altfel. Se pare că următoarele petreceri pe care le vom ține la noi acasă și la care va trebui să comandăm mâncare, ne vor face să scoatem mult mai mulți bani din buzunare. Asta deoarece sunt reguli europene pe care România treuie să le respecte și să le și adopte până în anul 2021.

Există o fabrică în județul Ilfov, unde se realizează pungi biodegradabile. Această afacere a luat amploare în urmă cu un an, de când România a fost nevoită să  se ordoneze după normele europene și să renunțe la pungile din plastic. Materia primă pentru aceste obiecte vine acum din agricultură.

În următorii doi ani, va trebuie să renunțăm și la tacâmuri, farfurii și paie din plastic pentru că în locul acestora vor apărea alte produse, dar biodegradabile.

Acestea sunt produsele care se descompun în natură în doar câteva luni, fiind foarte bune cu mediul înconjurător, deoarece nu mai rămâne nimic în urma descompunerii acestora. Ce nu este însă prea prietenos, este prețul pentru că va fi mai mare de trei ori față de obiectele din plastic.

Este o schimbare pe care o vor resimți și cei care vor comanda mâncare la birou sau acasă, deoarece vor plăti cu cel puțin 10% mai mult.

Punga de hârtie costă de 10 ori mai mult decât cea de plastic veche, iar bolul este de trei ori mai scump. Cei care şi-au făcut calculele corect nu o sa aibă probleme. Pentru ceilalţi va fi un cost suplimentar destul de mare„, a explicat un bucătar al unui lanţ de restaurante.

România trebuie să se conformeze noilor norme până în anul 2021 pentru a nu risca amenzi de la Bruxelles.

Din păcate, țara noastră reciclează doar 13% din deșeuri, iar țina pe care trebuie să o atingem în maxim un an este de 50%.

Sursa: observator.tv

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata