Parada militară de la Arcul de Triumf: Preşedintele Iohannis – baie de mulţime; Jandarmeria – huiduită

0

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut sâmbătă o baie de mulţime, după participarea la parada militară de Ziua Naţională a României, desfăşurată la Arcul de Triumf din Capitală.

La finalul ceremoniei militare, şeful statului s-a salutat cu câţiva participanţi din tribuna oficială de la Arcul de Triumf, între care fostul preşedinte Traian Băsescu, iar apoi s-a urcat în maşină. După câteva momente, s-a oprit pentru a-i saluta pe câţiva oameni care au participat la paradă. Preşedintele Iohannis a dat mâna cu aceştia.

Aproximativ 4.000 de militari români şi străini din toate categoriile de forţe au defilat de 1 Decembrie la parada de Ziua Naţională a României, desfăşurată la Arcul de Triumf din Capitală.

Anul acesta, parada a fost deschisă, în premieră, de Aviaţia Militară. De asemenea, este pentru prima oară când la parada de Ziua Naţională a defilat Drapelul Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale.

La momentul defilării reprezentanţilor Jandarmeriei pe sub Arcul de Triumf, câţiva participanţi la paradă au huiduit şi au afişat bannere cu mesajul "Ruşine Jandarmeriei". Unele dintre persoanele prezente la paradă au scandat: "Jandarmeria apără hoţia".

Un alt incident de la manifestarea de sâmbătă a fost acela că o maşină de epocă s-a defectat şi nu a mai participa la ceremonie.

Parada a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către preşedintele Klaus Iohannis, după care a fost intonat Imnul Naţional. Au fost trase salve de tun, iar şeful statului a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf, după care a urmat un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la datorie în războaiele mondiale şi în teatrele de operaţii.

La parada militară au fost prezenţi şi premierul Viorica Dăncilă, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata