Paradisul turistic preferat al românilor se prăbuşeşte

Sri Lanka este grav afectată de o criză economică de proporții. Inflația a ajuns la 70% iar prețul alimentelor a crescut cu 84%.

Astfel că, Sri Lanka, una dintre cele mai frumoase țări din lume, recunoscută pentru peisajele sale naturale deosebite, trece printr-o criză economică de proporții.

Mai mult, în luna august inflația a atins 70%, iar prețul alimentelor a crescut 84% în Sri Lanka, țară grav afectată de criza internă. În aceiași situație, prețul produselor nealimentare a crescut cu 54%.

De asemenea, în Sri Lanka au avut loc în luna iulie, proteste violente la capătul unor manifestări prelungite, oamenii invadând reședința președintelui țării, care a fugit de teama acestora.

Țara cu 22 de milioane de locuitori suferă cea mai gravă criză economică de la independenţa sa din anul 1948, după ce a rămas fără rezerve valutare. Protestatarii furioşi din cauza penuriei de combustibil, alimente şi medicamente au răsturnat familia conducătoare Rajapaksa.

Noua conducere a insulei a cerut ajutorul Chinei în domeniul comerţului, al investiţiilor, însă şi al turismului pentru a ajuta ţara să se dezvolte în mod durabil.

Mai mult decât atât, numită și Insula Verde, Sri Lanka este o destinație turistică foarte populară, grație reliefului său, dar și ieșirii pe care o are la Oceanul Indian. De asemenea, prețurile erau în această zonă mult mai mici față de alte paradisuri exotice, dar instabilitatea și inflația au ruinat, cel puțin pe moment, acest paradis exotic.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata