Parlamentarii UDMR Korodi Attila şi Tanczos Barna, împotriva preluării de către MApN a cimitirului Valea Uzului

Miercurea Ciuc, 8 iul /Agerpres/ – Parlamentarii UDMR Tanczos Barna şi Korodi Attila s-au declarat împotriva preluării de către Ministerul Apărării Naţionale a Cimitirului de la Valea Uzului, susţinând că o astfel de măsură ar fi ilegală şi că Primăria Sânmartin (judeţul Harghita) a demonstrat că poate avea grijă cum se cuvine de acest cimitir.

"În niciun caz nu o să fim de acord cu preluarea de către minister (MApN – n.r.), pentru că ministerul nu a dorit să caute o soluţie, ci a preanunţat o naţionalizare, pentru că nu s-a consultat nicio secundă cu Primăria Sânmartin cu privire la preluarea unui bun aflat în domeniul public al comunei Sânmartin. Din câte ştiu, în momentul de faţă, legea nu permite o asemenea naţionalizare, o preluare în proprietatea statului din proprietatea autorităţii publice locale, fără acordul autorităţii publice locale", a declarat senatorul Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc.

Şi liderul Grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, s-a declarat împotriva acestei propuneri, până când partea română şi cea ungară nu ajung la un numitor comun pe acest subiect, reafirmând faptul că Primăria Sânmartin poate avea grijă de cimitirul militar de la Valea Uzului.

"Comuna Sânmartin cred că a demonstrat că poate să aibă grijă de această zonă, să fie îngrijită şi după ce se ia o decizie comună, atunci să fie aplicată. Pentru că Primăria Sânmartin, care are cimitirul în domeniul public, a demonstrat că poate avea grijă cum se cuvine de acest cimitir important", a spus Korodi.

El a susţinut că este foarte important ca cele două comisii reunite de experţi din România şi Ungaria să-şi continue activitatea, punctând faptul că doar acestea pot aduce obiectivitate în evaluarea situaţiei şi în luarea deciziilor.

Cei doi parlamentari UDMR au admis şi faptul că Primăria Sânmartin a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata