Parlamentul începe dezbaterile la bugetul de stat pe 2019. Opoziţia a pregătit mii de amendamente. Vizată, subvenţia de 100 de milioane de euro pentru partide


Bugetul de stat pe 2019 va fi dezbătut, săptămâna aceasta, în Parlament, în procedură de urgenţă, conform calendarului stabilit de conducerea celor două Camere.  Deputaţii şi senatorii au termen până luni la ora 12.00 pentru a depune amendamente. Opoziţia s-a plâns că nu a avut acces la proiect, dar că va susţine mii de amendamente. Iar Puterea trebuei să negocieze susţinerea din partea UDMR şi a minorităţilor naţionale, pentru a fi sigură că legea va fi adoptată în Legislativ.

Şedinţele comisiilor de specialitate vor începe la ora 15,00, pentru avizarea proiectelor. În acelaşi timp vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15,00. Tot miercuri va avea loc o şedinţă a Birourilor permanente reunite pentru stabilirea timpilor de dezbatere în plen.

Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri de la ora 16,00, iar votul final este programat vineri.
Tomac: „Tocmai am încheiat pregătirea celor aproximativ 2500 de amendamente ale PMP”
Liderul PMP, Eugen Tomac, a anunţat, duminică, pe Facebook, că a terminat pregătirea a 2500 de amendamente la Legea bugetului de stat, acestea fiind ”inspirate din promisiunile PSD”. El susţine că proiectul de buget este ”o catastrofă marca Dragnea”.

„Tocmai am încheiat pregătirea celor aproximativ 2500 de amendamente ale PMP la Legea Bugetului de stat pentru anul 2019. La fel ca anul trecut, acestea sunt, ale celor care îndrăznesc să ne mintă de ani buni, realitatea fiind din ce în ce mai îngrijorătoare. Este un buget al recesiunii, un buget care nu soluţionează niciuna dintre problemele mari ale României”, a scris pe Facebook liderul PMP, Eugen Tomac.

El…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata