Parteneriatul strategic dintre companiile Stellantis şi Foxconn va fi anunţat marţi

91

Grupul auto Stellantis şi grupul taiwanez Foxconn, compania care asamblează telefoanele iPhone, urmează să anunţe marţi încheierea unui parteneriat strategic, informează Reuters.

Despre acest eveniment, cele două companii au informat că vor organiza marţi o conferinţă pentru a prezenta parteneriatul iar la acest eveniment vor participa, printre alţii, directorul general de la Stellantis, Carlos Tavares, şi preşedintele Foxconn, Young Liu.

De anul trecut, constructorul auto Fiat Chrysler, care acum face parte din grupul Stellantis, informa că are de gând să înfiinţeze o societate mixtă cu Hon Hai Precision Industry, firma mamă a Foxconn, pentru a produce automobile electrice şi vehicule conectate la Internet în China.

De asemenea, Fiat Chrysler a fuzionat cu constructorul francez PSA la începutul acestui an pentru a da naştere grupului Stellantis, cel de-al patrulea producător mondial de automobile, iar unul dintre principalele obiective ale noului grup este relansarea pe piaţa din China.

În 2021, grupul taiwanez Foxconn şi grupul chinez Zhejiang Geely Holding Group au anunţat că vor colabora pentru a oferi servicii de producţie pe bază de contract pentru alţi constructori auto. Cele două companii au precizat atunci că poartă discuţii pentru a oferi servicii de producţie pe bază de contract pentru producătorul de vehicule electrice Faraday Future iar, începând din 2022, Foxconn va ajuta la producţia de SUV-uri electrice pentru start-up-ul chinez Byton.

Compania Stellantis regrupează , în prezent, 14 mărci de automobile, printre care Opel, Jeep, Ram şi Maserati, şi la fel ca şi rivalii săi, este urmărit cu atenţie de investitori pentru o strategie în domeniul automobilelor electrice.

În prezent, Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata