Patru din cinci lideri globali de business consideră că tehnologia 5G va avea un impact semnificativ asupra propriilor companii

78

Patru din cinci lideri globali de business (79%) consideră că tehnologia 5G va avea un impact semnificativ asupra organizaţiei lor, în timp ce mai mult de jumătate (57%) susţin că aceasta va fi revoluţionară, conform rezultatelor unui studiu global realizat de Accenture (NYSE: ACN), dat publicităţii marţi.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, doar un sfert (24%) dintre respondenţi au considerat că impactul 4G a fost revoluţionar.

Pe fondul optimismului legat de 5G, sunt evidenţiate şi problemele de securitate în ceea ce priveşte această tehnologie. Astfel, peste o treime (35%) dintre cei chestionaţi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea 5G, comparativ cu 32% în sondajul de anul trecut.

În plus, peste şase din 10 respondenţi (62%) şi-au exprimat temeri că tehnologia 5G îi va face mai vulnerabili la atacuri cibernetice, iar companiile consideră că cea mai mare parte a riscului va începe la nivelul utilizatorilor, indiferent dacă sunt dispozitive sau persoane.

Conform studiului Accenture, aproape trei sferturi dintre companiile globale (74%) afirmă că se aşteaptă să redefinească politicile şi procedurile legate de securitate pe măsură ce tehnologia 5G se extinde.

În ceea ce priveşte costurile cu modificările pe care le va aduce tehnologia 5G, patru din cinci respondenţi (80%) consideră că acestea vor creşte costuri atunci când vine vorba de gestionarea infrastructurii şi a aplicaţiilor IT

Totodată, circa o treime (31%) dintre cei intervievaţi sunt de părere că valoarea iniţială a implementării 5G va fi prea mare.

Studiul a constatat aproape trei sferturi (72%) dintre respondenţi au nevoie de ajutor pentru a-şi imagina posibilităţile viitoare pentru soluţii conectate 5G, iar procentul de companii care se aşteaptă să dezvolte aplicaţii 5G cu resurse interne a scăzut, în ultimul an, de la 23% în sondajul din anul precedent la 14%, în acest an.

De asemenea, 34% dintre companii nu au adoptat încă tehnologia 5G, 28% au folosit-o în teste-pilot, 26% o folosesc în anumite departamente, dar nu în întreaga companie, iar 10% o utilizează în întreaga organizaţie.

În plus, 85% dintre liderii globali au menţionat că se aşteaptă să folosească 5G pentru a sprijini angajaţii mobili atunci când se află în teren, în următorii patru ani, în creştere faţă de 68% care au spus acelaşi lucru, în cercetarea din 2019.

Loudhouse Research a efectuat, în numele Accenture, interviuri cu 2.623 de decidenţi în domeniul afacerilor şi tehnologiei, în decembrie 2019, în 12 sectoare industriale din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia, Japonia, Singapore, Emiratele Arabe Unite şi Australia.

Accenture este lider mondial în domeniul serviciilor profesionale, oferind o gamă largă de servicii şi soluţii în strategie, consultanţă, tehnologie, digital şi operaţiuni, cu aproximativ 505.000 de angajaţi care deservesc clienţi în peste 120 de ţări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata