Patru oferte pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă

114

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit patru oferte pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Astfel, ofertele au fost depuse de Asocierea Construcţii Erbaşu SA – Vahostav – SK AS, Asocierea Luconsa BM – Autoprima Serv SRL, de SC Maristar COM SRL şi de Asocierea Freyrom SA – Procons Group SRL – Metabet CF SA.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1,6 km, este o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la vest la est. Lucrările, cu un grad ridicat de complexitate, vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care la acest pod nu s-au mai făcut niciun fel de reparaţii semnificative pe partea rutieră.

Acest proiect de reabilitare a podului va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile – Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea estimată a procedurii de achiziţie publică este de 81,027 milioane lei. Iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, iar perioada de garanţie de minim 36 luni.

În paralel, cu această procedură de achiziţie, CNAIR a demarat şi procedura de achiziţie publică având ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”, cu o valoare estimată de 96,791 milioane lei lei. Termenul de deschidere a ofertelor pentru acest obiectiv este 6 ianuarie 2021.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata