Patru şefi din Comitetul Olimpic, judecaţi în legătură cu echipamentul sportiv pentru Jocurile de la Rio

0 161

Patru persoane din conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au fost trimise în judecată într-un dosar privind achiziţionarea echipamentului sportiv pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio – 2016, potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 transmis, marţi AGERPRES. 

Astfel, la data de 7 decembrie 2020, procurorii au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În cursul anului 2016, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a achiziţionat de la o societate comercială echipament sportiv pentru asigurarea necesarului delegaţiei României la Jocurile de la Rio, cât şi pentru protocol, notează procurorii în rechizitoriu.

Ulterior, spun anchetatorii, s-a stabilit că echipamentul sportiv a fost de slabă calitate, aspect ce a dus la „un comportament defectuos al articolelor de echipament sportiv, ce a influenţat caracteristicile de confort pentru sportivii participanţi”.

„Pentru patru dintre inculpaţi, Ioan Dobrescu- secretar general, Georgeia Mişcă – consilier juridic, Carmen Trocan – director juridic şi Răzvan Silviu Dumbravă – director economic, s-a reţinut că, în calitate de reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, prin aceea că nu au respectat procedura de achiziţionare a echipamentului sportiv prevăzută de legea privind atribuirea contractelor de achiziţie publică”, se precizează în comunicat.

Din punct de vedere financiar şi prin încălcarea dispoziţiilor legale, au semnat contractul de furnizare a echipamentului sportiv în valoare de 715.935 lei, fără TVA (859.122 lei, inclusiv TVA) şi au semnat referatul prin care s-a aprobat plata contravalorii echipamentului sportiv către societatea vânzătoare, cauzând Comitetului Olimpic şi Sportiv Român o pagubă în cuantum de 256.231 lei, fără TVA (307.477,2 lei, inclusiv TVA).

Cea de-a cincea persoană, reprezentantă a societăţii comerciale ce a furnizat echipamentul sportiv, ar fi înlesnit crearea pagubei în patrimoniul Comitetului Olimpic prin negocierea condiţiilor de încheiere şi executare a contractului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata