Pentru operaţiunile UPC din Polonia, grupul francez Iliad a înaintat o ofertă

Vineri 30 iulie 2021, grupul francez de telecomunicaţii Iliad, care recent a cumpărat operatorul polonez de telefonie mobilă Play, a anunţat că a înaintat o ofertă preliminară de preluare a furnizorului de internet polonez UPC, divizie a grupului Liberty Global, transmite Reuters.

Astfel că oferta pentru toate acţiunile UPC Poland evaluează compania la 7,3 miliarde zloţi (1,90 miliarde dolari), a subliniat Iliad. Grupul francez a precizat că valoarea ofertei sale se bazează pe o estimare conform căreia în 2021 profitul operaţional al UPC Poland va fi de 782 milioane de zloţi.

„În conformitate cu ambiţia noastră de a deveni un jucător cu adevărat integrat în Polonia, în prezent analizăm diferite opţiuni cu privire la activitatea noastră în domeniul internetului în bandă largă”, a declarat directorul general de la Iliad, Thomas Reynaud, cu prilejul unei întâlniri cu investitorii. Una din opţiuni este „posibila preluare a unui jucător broadband de pe piaţa poloneză”, a spus Reynaud, dând drept exemplu oferta făcută de grupul francez pentru UPC Poland. O altă opţiune ar fi ca Iliad să îşi înfiinţeze propria sa companie de internet în bandă largă în Polonia, pentru a pune la punct o reţea de fibră optică în această ţară, a spus Thomas Reynaud.

În contextul vânzărilor, în anul 2019, grupul Liberty Global şi-a vândut activele din Germania şi Europa Centrală, inclusiv România, grupului britanic Vodafone, o tranzacţie de 22 miliarde de dolari.

În România, achiziţia operaţiunilor Liberty Global de către Vodafone a creat o companie cu o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale. Compania creată în urma achiziţiei oferă servicii TV interactive, de internet în bandă largă şi de telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata