Persoanele care beau vin roșu au un risc cu 17% mai mic de a contracta noul coronavirus

De Jurnalul Național 215 citiri
3 min citire

Din datele unui studiu realizat recent arată că persoanele care beau mai mult de cinci pahare de vin roșu pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de a contracta noul coronavirus. Experții cred că acest lucru se datorează conținutului de polifenoli, care poate inhiba efectul virușilor precum gripa și infecțiile legate de tractul respirator.

În comparaţie, băutorii de vin alb care consumă între unul și patru pahare pe săptămână au avut un risc cu 8% mai mic de a contracta virusul în comparație cu cei care nu consumă, arată Antena 3.

Berea și cidrul nu au însă același efect ca vinul

Studiul arată că băutorii de bere și cidru au avut o șansă cu aproape 28% mai mare de a lua COVID, indiferent de cât de mult au consumat.

Cifrele din baza de date britanică UK Biobank au fost analizate la Spitalul Shenzhen Kangning din China, arată publicația britanică The Daily Mail.

Valoarea nutritivă a vinului roșu

În general, vinul roșu conține următoarele vitamine și minerale – chiar dacă acestea sunt prezente în cantități mici:

-Potasiu – acesta ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteză acidului proteic și nucleic, la producerea de energie și transformarea zahărului din sânge în glicogen;

-Fosfor – acesta ajută la transformarea mâncării ingerate în energie. Fosforul ajută, de asemenea, funcția renală, multiplicare celulară, metabolismul și susține contracțiile musculare ale inimii;

-Colină – ajută la menținerea sănătății generale;

-Fluor – este un mineral care poate preveni apariția cariilor și menține smalțul dinților puternic;

Beneficiile vinului roșu asupra sănătății

După cum se ştie, fumatul  afectează în mod semnificativ capacitatea vaselor de sânge de a se relaxa în mod natural. Însă, vinul roșu reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului – stratul de celule care se alcătuiesc într-o căptușeală împotriva frictiunii vaselor limfatice, de sânge și inima.

Noile cercetări arată că vinul roșu conține melatonina. Melatonina ajută la reglarea ceasului biologic, așadar, consumul unui pahar de vin roșu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.

Aşadar, melatonina este de asemenea, un antioxidant, ceea ce înseamnă că are proprietăți antiîmbatranire și anticancerigene.




Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc

Prețurile la carnea de porc și produsele din carne de porc reprezintă o preocupare suplimentară pentru mulți români. În perioada [...]

Cine e Călin Georgescu și ce avere are

Alegeri prezidențiale 2024: Ce avere deține Călin Georgescu, candidatul surpriză al primului tur? În conformitate cu legislația în vigoare, toți [...]

Platforma „educațională” a lui Andrew Tate Hustler’s University, spartă de hackeri

O investigație realizată de Daily Dot a dezvăluit un atac cibernetic asupra platformei „The Real World”, creată de influencerul controversat [...]

Cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie 2025

Cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie 2025. Începând cu 1 ianuarie 2025, valoarea punctului de referință [...]