Peste 100 de clădiri avariate în urma unui seism cu magnitudinea 5,1 produs în SUA

0

În comitatul Alleghany din statul american Carolina de Nord, situat în estul ţării, peste o sută de clădiri au fost avariate după ce un cutremur cu magnitudinea 5,1 produs în această regiune duminică dimineaţă, au anunţat autorităţile locale, citate luni de agenţia Xinhua. În urma seismului nu au fost înregistrate victime.

Cutremurul actual care estimează a fi cel mai puternic, înregistrat în acest stat după anul 1916, s-a produs la ora locală 8:07 (12:07 GMT), la o adâncime de circa 9,1 km, fiind considerat astfel un seism de mică adâncime, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS).

Coordonatorul pentru situaţii de urgenţă din comitat, Daniel Roten, a declarat pentru postul local WFMY News, epicentrul a fost localizat în apropiere de Sparta, o aşezare cu aproximativ 1.800 de locuitori din comitatul Alleghany şi că nu a primit informaţii despre persoane rănite în urma cutremurului.

Daniel  Roten a estimat că peste o sută de clădiri din comitatul Allegheny au fost avariate, adăugând că echipa pe care o conduce se află încă în procesul de evaluare a pagubelor.

Iar câteva locuinţe au fost evacuate din cauza amplorii pagubelor, a adăugat coordonatorul.

Cutremurul a  mai fost resimţit în Carolina de Sud şi Georgia, conform postului CNN.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata