Peste 30% din banii alocaţi pentru drumurile expres în PNRR sunt destinaţi judeţului Maramureş

0 248

Pentru drumurile expres Baia Mare – Jibou şi Baia Mare – Satu Mare, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la capitolul drumuri expres, se alocă aproximativ 30% din totalul fondurilor, a precizat vineri, într-o postare pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

Astfel, din cele 2.336,73 milioane de euro prevăzute pentru drumurile expres din România, 760,73 milioane sunt pentru proiectele care leagă Maramureşul de reţelele de autostrăzi naţionale şi europene.

423,90 milioane euro vor fi alocate pentru drumul expres Baia Mare – Jibou, pentru care vineri a fost semnat un Acord de asociere între Consiliul Judeţean Maramureş şi Consiliul Judeţean Sălaj, a afirmat Ionel Bogdan.

„Pentru drumul expres Baia Mare – Satu Mare sunt alocaţi în PNRR 336,83 milioane de euro, acest proiect fiind vital pentru legarea judeţului nostru de coridoarele de transport europene. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă aduce în economia României peste 30 de miliarde de euro, iar o parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru finalizarea a 970 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres. Mă bucur că cele două drumuri expres, la care lucrez din prima zi a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean şi care sunt vitale pentru dezvoltarea Maramureşului, se află în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi beneficiază de finanţări generoase din fonduri europene. Prin astfel de proiecte vom reuşi să dezvoltăm judeţul şi îi vom convinge pe oameni să rămână acasă şi să construim împreună Maramureşul pe care îl dorim cu toţii”, a spus, în postarea sa, Ionel Bogdan.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata