Peste 35 de milioane de lei din fonduri europene, pentru dotarea a două spitale din Cluj

26

Două spitale din oraşul Cluj, au obţinut o finanţare de peste 35 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru dotarea cu aparatură şi echipamente, a anunţat Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

„Două noi spitale clujene au obţinut, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, importante sume de bani din fonduri europene pentru achiziţionarea aparatelor medicale şi echipamentelor de protecţie necesare în lupta cu COVID-19. Finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, acestea vizează creşterea capacităţii celor două unităţi medicale de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de CJ Cluj.

Cele două unităţi medicale care vor beneficie de aceste fonduri europene sunt: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Institutul Inimii.

„Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a câştigat un proiect european în valoare de 18.596.699,84 de lei. Deja semnat, contractul de finanţare prevede achiziţionarea a 25 de aparate medicale, inclusiv de testare şi diagnosticare COVID-19 şi a 5.249 de echipamente de protecţie şi consumabile. (…) Totodată, şi Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, instituţie sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, a câştigat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, un proiect european în valoare de 16.511.881,43 de lei. Acesta vizează cumpărarea a 251 de echipamente medicale, inclusiv de testare şi diagnosticare coronavirus şi a 383.971 de echipamente de protecţie şi consumabile”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata