Peste 4.200 de intervenţii în situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompieri la sfârşitul săptămânii

0 2

Mai mult de 4.255 de intervenţii au avut pompierii militari, în situaţii de urgenţă la sfârşitul săptămânii, majoritatea constând în asistenţă medicală de urgenţă pentru echipajele SMURD, care au acţionat pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.623 de persoane aflate în dificultate.

În contextul militar, “În afara acestor situaţii, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 121 de incendii, precum şi în alte 728 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniţie neexplodată etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 12 accidente rutiere”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, AGERPRES.

Din punct de vedere epidemiologic, în perioada supusă raportării au fost transmise 19 mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi recomandări pentru respectarea regulilor de distanţare şi igienă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x