Petre Daea, dezlănţuit în Parlament, pe subiectul cormoranilor: „Românii mănâncă astăzi mai puţin peşte decât cormoranii, este duşmanul numărul 1 al pisciculturii”


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost întrebat, marţi, în comisile reunite de buget-finanţe, despre subiectul cormoranilor, Opoziţia acuzându-l că ne facem de ruşine în Europa, cu astfel de declaraţii. Ministrul s-a dezlănţuit şi i-a acuzat pe parlamentari că nu stăpânesc domeniul.

„Nu dăm bani pentru cormorani, să ştiţi ce vă spune ministrul”, a spus Daea, întrebat de deputatul PNL Florin Roman cum stă treaba cu „cormoranii”.

„Vă spun exact, ca să înţelegeţi. E o problemă extrem de improtantă, românii mănâncă astăzi mai puţin peşti din suprafaţă, decât cormoranii. Dumneavoastră aveţi un mare rol. Este duşmanul numărul unu al pisciculturii. România trebuie să aibă politică de stat pentru dezvoltarea pisciculturii. Nu intraţi în peiorativ, pentru că nu stăpâniţi domeniul”, a replicat ministrul Daea.

Deputatul PNL Florin Roman i-a cerut să nu mai arate degetul spre el, pentru că numai Ceauşescu avea astfel de gesturi. „Îl arăt cormoranilor”, a răspuns Daea.

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a primit marţi raport favorabil din partea comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci reunite, cu 18 voturi pentru şi 11 voturi împotrivă.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a menţionat că bugetul pentru anul 2019 are prevăzut pentru investiţii un procent de 38,91% din suma totală alocată, iar 51,9% pentru spijinirea producătorilor agricoli.

MADR dispune în 2019 de un buget de 22,86 miliarde de lei, în creştere cu aproape 15% faţă de execuţia preliminată pentru anul 2018, de 19,91 miliarde de lei, fondurile urmând să fie alocate programelor pentru dezvoltarea agriculturii şi mediului rural, pescuitului şi afacerilor maritime.
Recent, ministrul Agriculturii,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata