Plantele de apartament rezistente la întuneric

4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Chiar și cele mai întunecate colțuri ale casei tale pot fi înfrumusețate cu niște plante care să prospere. Concepția că spațiile cu lumină redusă nu sunt bune pentru plantele de apartament este greșita. Există plante de apartament rezistente la întuneric pe care le poți păstra cu mare succes în locuri unde lumina nu prea pătrunde.

Cum îți alegi plantele pe care să le crești într-un apartament întunecat

Alege varietăți care adoră umbra. Dacă apartamentul tău nu are prea multă lumină naturală, alege plante evoluate natural pentru a prospera în umbră. Specii precum ferigile, anumite specii de palmieri și crinii păcii sunt alegeri excelente, astfel.

Monitorizează udarea îndeaproape. Camerele întunecate au în general niveluri mai scăzute de umiditate, ceea ce înseamnă că plantele tale vor necesita mai puțină apă. Lasă un strat de sol de 2-3 cm deasupra să se usuce înainte de a uda, și ia în considerare utilizarea unui monitor de umiditate pentru precizie.

Rotește plantele. Combate creșterea inegale prin rotirea periodică a plantelor tale. Acest lucru asigură că toate părțile primesc o parte echitabilă de lumină, promovând dezvoltarea echilibrată.

Investește în lumini. Dacă ai o cameră întunecată complet, ia în considerare introducerea de lumini artificiale de creștere. Lumini LED sau fluorescente pot imita spectrul soarelui și pot furniza energia esențială pentru ca plantele tale să prospere.

Alege solul potrivit. Folosește pentru un sol bine drenat pentru a preveni condițiile dificile care pot afecta rădăcinile plantelor. Aerisirea este crucială pentru sănătatea rădăcinilor, mai ales în condiții de lumina solară rară.

Plante de apartament rezistente la întuneric

Sansevieria (Planta Șarpe)

Cunoscută pentru rezistența sa, această plantă se adaptează ușor la condițiile de lumină redusă. Este un purificator de aer fantastic și necesită atenție minimă.

Planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia)

Această plantă prosperă în lumină redusă, având frunze lucioase, de un verde închis, care poate trăi chiar și în spații întunecate. Naturalețea sa o face o alegere ideală pentru începători.

Filodendron

Cu o varietate de soiuri, filodendronul este versatil și se poate adapta la condiții de lumină redusă. Frunzele în formă de inimă și lăstarii cățărători adaugă frumusețe în orice spațiu.

Crinul Păcii (Spathiphyllum)

Crinul păcii aduce eleganță în colțurile întunecate cu florile sale albe impresionante. Dincolo de aspect, este o plantă excepțională de purificare a aerului care tolerează lumina redusă.

Planta Păianjen (Chlorophytum comosum)

 Cunoscută pentru frunzele sale arcuite, asemănătoare păianjenului, această plantă este rezistentă și eficientă în eliminarea toxinelor din aer. Prosperă în lumină indirectă, fiind potrivită pentru spații mai întunecate.

Cu aceste plante, poți transforma camera întunecată într-o grădină de interior frumoasă și un spațiu extrem de confortabil și elegant.

Trebuie doar să alegi plantele potrivite care să reziste la mai puțină lumină, să le monitorizezi și să fii atent la nevoile lor.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,