PMP a depus la BEC lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare

0 96

PMP a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, lista de semnături de susţinere şi cea de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Traian Băsescu, preşedintele de onoare şi cel care deschide lista de candidaţi ai PMP, a declarat că au fost depuse 419.000 de semnături valide şi a adăugat că îşi propune să nu-şi "bată joc" de această campanie electorală, care este "o bătălie cu Dragnea".

"În primul rând, îmi propun să nu-mi bat joc de campania asta. Dacă vă uitaţi, campania este o bătălie cu Dragnea. Or, campania asta trebuie să fie o bătălie pentru Europa, o Europă care are tot mai multe elemente centrifuge, ţări care îşi revendică suveranitatea. În momentul în care au ratificat tratatul, au pus parte din suveranitate pe masa Bruxelles-ului, iar românii sunt păcăliţi de demagogi. Unii care îşi latră patriotismul. Patriotismul e ca dragostea de mamă, se poartă în suflet, nu se latră. Iar alţii, care îşi latră suveranismul, uitând sau probabil nu au citit niciodată tratatele Uniunii şi tratatele de aderare la UE (…). Suveranism mai vorbeşte astăzi Victor Orban, de la Budapesta, Nicolae Dragnea, de la Bucureşti, sau patriotismul lătrat, transferat de la televizor în partide.

El a adăugat că, dacă electoratul îi va da acest mandat, România va fi reprezentată profesionist în Parlamentul European.

"O să merg în Parlamentul European (PE), dacă electoratul îmi va da acest mandat, şi vă asigur că România va fi reprezentată profesionist în PE, dacă eu voi fi acolo. O să am capacitatea să discut de la egal la egal cu toţi politicienii de vârf ai Europei legat de întrebarea 'Europa încotro?'. Şi am punctele mele de vedere despre asta, o să pot să vorbesc oricând şi cu o voce credibilă despre inechitatea în alocaţia de subvenţii pentru agricultură şi să cer o uniformizare a subvenţiei pentru agricultură", a mai declarat Băsescu….

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x