PNL, atac dur la ministrul Finanţelor Publice: „Teodorovici trebuie demis imediat pentru că atacă dreptul românilor la muncă în străinătate”

Reacţie dură din partea Opoziţiei, după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că le-a propus omologilor săi europeni introducerea unui singur permis de muncă pentru toți europenii care lucrează în străinătate. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, i-a cerut, marţi, premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe ministrul Finanţelor Publice dar şi să se delimiteze public de propunerea acestuia.

„Propunerea ministrului Finanţelor Publice atacă dreptul românilor la muncă în străinătate şi-i forţează să se întoarcă în ţară după expirarea permisului de muncă într-o altă ţară europeană. Este o măsură care încalcă principiile fondatoare ale Uniunii Europene şi care întoarce România în perioada dinainte de aderare la comunitatea europeană. Anunţul unei măsuri care ar distruge unul dintre fundamentele pe care s-a construit Uniunea Europeană, respectiv libertatea de a munci în orice stat membru, arată că Guvernul României nu este pregătit să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi că nu înţelege importanţa acestui rol”, a declarat Ionel Dancă.

Ministrul Eugen Teodorovici afirmase, anterior, că „trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup”.

„Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară. ‘În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata