PNL, despre Ordonanţa Guvernului privind introducerea de taxe: „OUG Vîlcov-Dragnea-Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare”

Partidul Naţional Liberal acuză Executivul că subfinanţează sistemul de învăţământ, prin Ordonanţa adoptată vineri, şi anunţă că va susţine un amendament la Legea bugetului prin care statul să fie obligat să aloce 5% din PIB pentru Educaţie şi Cercetare. 

„O ţeapă a PSD – ALDE nu vine niciodată singură. După ce au fost introduse noi taxe care vor face investitorii să plece şi să ajungem la un blocaj economic, OUG Vîlcov – Dragnea – Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare. În perioada 2019 – 2021 nu se vor aloca cei 6% din PIB promişi în toate campaniile electorale, garantaţi prin toate protocoalele semnate de guvern cu sindicatele şi bine fixaţi în Legea Educaţiei Naţionale la articolul 8. Toate promisiunile se amână!”, a scris Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, pe Facebook.

Turcan subliniază că educaţia copiilor nu poate fi amânată la nesfârşit.

„Şcolile nu pot rămâne cu dotările de acum 40 – 50 de ani. Profesorii trebuie pregătiţi la nivelul secolului XXI şi motivaţi să devină adevărate modele pentru elevi. O educaţie subfinanţată înseamnă un viitor furat copiilor noştri! Să tai bani de la educaţie este un atentat la siguranţa României”, a completat Raluca Turcan.

În perioada 2019 -2021 nu se aplică prevederile art. 8 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, se arată în Ordonanţa Executivului.

Articolul 8 din Legea Educaţiei se referă la alocarea procentului de 6%, din bugetul de stat, pentru educaţie. „Pentru finanţarea educaţiei naţionale se alocă anual din bugetul de stat şi din bugetele autorităţilor publice locale minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv. Suplimentar, unităţile şi…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata