PNL negociază până în ultima zi votul la moţiunea de cenzură. Orban: „Dacă UDMR consideră că PSD, Dragnea şi Guvernul Dăncilă fac bine acestei ţări, pot să rămână în continuare cu ei”

0 84

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că va purta negocieri pentru moţiunea de cenzură până în ultima zi, joi, când se va vota moţiunea. Liderul PNL a afirmat că i s-ar părea normal ca UDMR să voteze moţiunea de cenzură.

„Cu siguranţă vom purta negocieri în ziua de astăzi (luni – n.r.) şi în zilele care vor urma, până la momentul dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură, cu toate grupurile parlamentare şi cu toţi parlamentarii, individual, pe care considerăm că putem să îi convingem să voteze normal, şi anume să pună punct regimului draconic. (…) Ce pot să vă spun sigur este faptul că, din punctul meu de vedere, mi s-ar părea normal ca UDMR să susţină moţiunea de cenzură. În primul rând, pentru că din punct de vedere politic, din punct de vedere european, UDMR este parte a Partidului Popular European şi în mod normal ar trebui să acţioneze în conformitate cu valorile, cu strategia politică care este hotărâtă la nivelul PPE. În al doilea rând, cred că parlamentarii oricărui partid, inclusiv parlamentarii UDMR, în acţiunea lor politică şi în voturile pe care le dau trebuie să ţină cont de voinţa celor care i-au trimis în Parlament”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, întrebat ce şanse de negociere are cu cei de la UDMR pentru ca aceştia să voteze moţiunea de cenzură.

Liderul PNL a mai spus că, „dacă UDMR consideră că PSD, Dragnea şi Guvernul Dăncilă fac bine acestei ţări, pot să rămână în continuare cu ei, ceea ce nu este normal”.

„Oare cei care au votat, nu numai cu UDMR, şi cu ALDE şi cu alte formaţiuni politice, îşi doresc să rămână alături de Dragnea, să îl susţină pe Dragnea? În orice discuţie pe care o vom purta nu este vorba de ce Guvern se va…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x