PNL și USR au semnat acordul pentru învestirea Guvernului Orban: Modificări la pensiile speciale

0

Liderul USR Dan Barna a declarat, luni, că a semnat un acord politic cu premierul desemnat Ludovic Orban, în vederea sprijinirii Guvernului PNL. Acesta a afirmat că acordul nu introduce noi condiții, doar o reformulare referitoare la pensiile speciale. Acesta a spus că toți membrii USR fi prezenți.

„Am avut cea de-a treia rundă de consultări. Am semnat împreună cu premierul desemnat acordul politic propus de data trecută de către USR. În momentul de față suntem în linie dreaptă. O să vedem audierile în comisii. Am avut astăzi discuții cu colegii noștri și în principiu vom vedea care va fi prestația miniștrilor. Susținem explicit și fără echivoc ideea că trebuie să scăpăm cât mai repede de guvernarea Dăncilă și sper ca lunea viitoare să avem un nou Guvern”, a spus Dan Barna, după discuțiile purtate cu Ludovic Orban.

Liderul USR a precizat că singura modificare în acord este cea referitoare la pensiile speciale.

„Este doar o reformulare la subiectul acela legat de pensiile speciale. Formularea la care am ajuns este: așezarea pe principiul contrubutivităii a întregului sistem de pensii plătite de stat, în acord cu deciziile CCR referitoare la pensiile militarilor și magistraților și conform proiectelor depuse anterior de cele două partide, pentru a asigura un tratament echitabil pentru toți. În momentul în care vorbim de introducerea principiului contributivității, justificarea pensiilor speciale dispare. Este modalitatea asupra căreia am agreat pentru a aborda acest subiect”, a susținut Dan Barna.

El a precizat că deși au existat nemulțumiri privind unele numiri de miniștri, audierea în comisii este importantă și definitorie.

„Mai sunt diverse puncte de vedere, dar nu sunt niciunele dramatice, astfel încât în momentul de față o să vedem prestația în comisii care este foarte importantă, pentru că dincolo de CV-uri și prezența în mediul online, calitatea prestației din comisie…

Citeste continuarea pe News 24

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata