PNL solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG privind legile Justiţiei

0 85

PNL solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa ultimei ordonanţe de urgenţă privind legile Justiţiei şi demarează, în paralel, o campanie de informare a Comisiei de la Veneţia în privinţa prevederilor acestei ordonanţe, a anunţat, miercuri, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

"Singura instituţie care poate sesiza Curtea Constituţională pe ordonanţa de urgenţă împotriva Justiţiei este Avocatul Poporului. Partidul Naţional Liberal solicită public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa acestei ultime lovituri pe Justiţie prin ordonanţă de urgenţă, fiind foarte siguri că o decizie a Curţii Constituţionale nu poate să fie decât nefavorabilă acestei ordonanţe, adică să o declare neconstituţională. Românii trebuie să ştie, pentru că, din nefericire, în spaţiul public se creează false aşteptări că partidele politice, Parlamentul sau alte instituţii pot să intervină pentru a stopa acest atac fără precedent la adresa Justiţiei. Singura instituţie când Guvernul emite ordonanţe de urgenţă care poate să oprească pentru a fi verificată în privinţă constituţionalităţii este, aşadar, Avocatul Poporului", a afirmat Turcan la Parlament.

Ea a spus că, totodată, PNL reia procedurile de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea.

"Avem mici aşteptări în privinţa domnului Ciorbea să sesizeze Curtea Constituţională. De aceea, Partidul Naţional Liberal astăzi solicită conducerii Parlamentului României din nou demararea procedurii de revocare a lui Victor Ciorbea pentru că domnul avocat al poporului trebuie să înţeleagă că se află în fruntea acestei instituţii plătit cu bani foarte mulţi pentru a apăra interesele României, şi nu interesele infractorilor. Practic, domnul Ciorbea, din momentul în care Guvernul a început asediul la adresa Justiţiei, nu a făcut absolut nimic pentru a pune în pericol…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata