Poliția s-a autosesizat în cazul medicului fals de la Spitalul Ilfov. Anchetatorii au cerut documentele de la spital

0 94


Polițiștii de la Secția de Poliție 9, din sectorul 2 al Capitalei, au început cercetările în cazul femeii care se dădea drept medic ginecolog la Spitalul Județean de Urgență Ilfov.

Surse din rândul anchetatorilor au confirmat pentru Libertatea că s-au sesizat din oficiu în cazul Ralucăi Daniela Bîrsan, voluntara care lucra ca medic la Ginecologie, deși s-a angajat în baza unei diplome de licență despre care Ministrul Sănătății a confirmat azi că este una falsă.

Polițiștii au cerut deja contractul de angajare și dosarul care conține toate documentele furnizare de falsul medic unității spitalicești. Potrivit acestora,  femeia în vârstă de 30 de ani urmează să fie audiată, după ce aceste acte votr fi analizate.

Anchetatorii nu exclud ca investigația să se extindă și la alți membri ai personalului spitalului, dacă vor exista suspiciuni că aceștia știau de situația falsului medic sau, mai mult, o și acopereau.

Reacția polițiștilor vine în contextul dezvăluirilor apărute azi în ziarul Libertatea despre „medicul” Raluca Daniela Bîrsan, o femeie care activează la secția de Ginecologie a unității spitalicești, pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor.

În urmă cu puțin timp, ministrul Sănătății a susținut o conferință de presă în care a confirmat că diploma de licență și actul de rezidențiat furnizate de Raluca Daniela Bîrsan sunt false. Sorina Pintea a precizat că Raluca Bîrsan lucra în baza unui contract de voluntariat, nu de muncă, dar și că acest contract era unul restrictiv, „care nu permite să presteze un act medical”.

Citește și: 

Rețeaua doctorilor falși se extinde…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata