Poliţiştii rutieri au verificat autuvehiculele înmatriculate în alte state

Foto: gds.ro
0

În cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pe parcursul unei săptămâni, poliţiştii rutieri au verificat peste 8.000 de autovehicule înmatriculate în alte state,  pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.

Dintre cele 82 de certificate de înmatriculare eliberate de autorităţi din alte state, au fost reţinute, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, în perioada 11 – 17 august 2020,   sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acţiunii, pe întreg teritoruiul ţării, au fost verificate 58.683 de autovehicule, dintre acestea 8.181 erau înmatriculate în alte state.

În acest context, pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 58.683 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30.292 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 2.023 de sancţiuni contravenţionale.

În aceeaşi perioadă, la nivel naţional, au fost reţinute 3.392 de permise de conducere (218 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 1.079 de certificate de înmatriculare (82 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).

Astfel, dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 44 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, iar 32 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 464 infracţiuni, dintre care 35 au fost săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În prima jumătate a anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecinţe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane şi rănirea uşoară a altor 463.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close