Ponta: 100 de milioane de euro pentru partidele parlamentare e o sumă total nejustificată şi fără echivalent european

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, propune suspendarea alocării a 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare, sumă pe care o consideră "total nejustificată şi fără echivalent la nivel european".

"În condiţiile în care ai îngheţat pensiile şi salariile, în condiţiile în care nu ai bani de investiţii, să aloci 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare e o nesimţire. PSD primeşte subvenţie de la bugetul de stat al României, mai mult decât Partidul Socialiştilor Europeni din toată Europa. PSD primeşte cam 35 de milioane de euro şi PES, la nivel european, primeşte 16 milioane. PNL primeşte cât Partidul Popular European, care are partide în 27 de ţări. Deci e ceva fără precedent. E vorba de o sumă total nejustificată, total fără precedent, total fără echivalent la nivel european şi amendamentul nostru este ca în 2019 această plată să fie suspendată. E un gest de solidaritate şi de bun-simţ", a precizat Ponta, duminică, la o conferinţă de presă.

El a adăugat că propunerea Pro România este agreată de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Am văzut că lui Ludovic Orban i se pare o propunere bună, cred că şi domnul Teodorovici a zis că e prea mult 100 de milioane de euro la partidele politice. Asta înseamnă o economie de 100 de milioane de euro, pe care să-i repartizăm în câteva direcţii esenţiale. Am avut un anumit angajament faţă de Republica Moldova, să continuăm un proiect care a fost extrem de apreciat, cel de grădiniţe şi cel legat de instituţiile culturale, care au legătură cu unirea şi cu istoria noastră comună. În al doilea rând, prin Ordonanţa 114 din 2018 tocmai au lăsat fără finanţare câteva domenii de la tineret şi sport. Prin ordonanţa 114, sportivii români nu mai pot participa la olimpiada paralimpică şi mă întreb dacă să dai 100 de milioane de euro la partide, dar să nu dai sportivilor români care participă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata