Ponta acuză că înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii vizează obiective contrare intereselor strategice ale României

Preşedintele partidului Pro România, Victor Ponta, afirmă că OUG privind aprobarea cadrului legal de înfiinţare a fondurilor suverane de investiţii ridică probleme de constituţionalitate şi adaugă că prin crearea acestor fonduri se are în vedere realizarea mai multor ''obiective contrare'' intereselor strategice ale României.

"Rechizitoriul împotriva celor vinovaţi de constituirea Fondului Suveran de Investiţii (cel mai mare jaf din avuţia României din ultimii 100 de ani) trebuie să înceapă de azi. Azi vă prezint primele dovezi – documentul oficial prezentat ieri, 15 noiembrie, Guvernului de către Ministerul Justiţiei, în care se arată că ordonanţa este neconstituţională. Fac precizarea că Liviu Dragnea nu a semnat nicăieri – este doar un instigator, cei băgaţi în faţă şi care şi-au pus semnătura pe această ordonanţă (din prostie, lăcomie sau laşitate) sunt vinovaţi de subminarea economiei naţionale, trădare, abuz în serviciu şi vor petrece mulţi ani în faţa justiţiei!", a scris Victor Ponta, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El arată că România are companii valoroase construite în 50 de ani – Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanţa, Poşta Română, Compania Energetică Oltenia.

"Aceste companii valorează peste 25 de miliarde de euro, dacă am vrea să le vindem – dar de fapt înseamnă o baza economică esenţială pentru supravieţuirea naţiunii! Liviu Dragnea a fost abordat încă din 2016 de grupuri de interese economice din afara ţării, care şi-au arătat interesul în a prelua aceste companii fără însă să participe cu bani la listări sau privatizări: pe bani puţini şi şpăgi mari, ca în ţările bananiere!", afirmă liderul Pro România.

Ponta susţine că prin Fondul Suveran înfiinţat de Guvern se realizează mai multe "obiective contrare" intereselor strategice ale României.

"Toate aceste companii deţinute de statul român se scot din…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata