Ponta anunţă o coaliție electorală de centru-stânga, pentru susţinerea unui candidat la prezidenţiale: „Dacă va candida Dragnea, va fi blat cu Iohannis”


Fostul premier Victor Ponta, lider al formaţiunii Pro România, spune că va susţine, la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, formarea unei coaliții electorale de centru-stânga, în afara PSD-ului. Astfel, candidatul coaliţiei ar urma să intre în turul doi, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Un tur 2 al alegerilor prezidențiale în care s-ar confrunta Klaus Iohannis și Liviu Dragnea sună foarte rău, a declarat Victor Ponta, la Digi24.

„Liviu Dragnea nu poate să fie candidatul celor de centru-stânga, pentru că nu are absolut nimic în comun. Sigur, e șeful unui partid care are această denumire, dar prin comportamentul său, prin averea pe care o are, prin politicile naționalist-populiste pe care le promovează, n-are nicio legătură. Și atunci, am discutat cu mulți colegi, oameni care sunt de centru, de centru-stânga, dar care cred că o societate democratică din Statele Unite, Europa și România trebuie să aibă niște reprezentanți adevărați ai ceea ce înseamnă dreapta, stânga și care se confruntă în bătălie, așa cum este cea pentru prezidențiale, și cred că singura soluție – și eu o voi susține – este aceea ca toți cei care suntem și ne considerăm social-democrați să găsim un candidat, să-l susținem, un candidat care să intre în turul 2 cu Klaus Iohannis”, a spus Ponta.

El arată că, „dacă va candida Dragnea, e un blat”.

„Toată lumea va ști că va fi ca în 2000: o să mergem toți să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea, ceea ce nu se dovedește niciodată soluția cea mai bună. Asta e previziunea mea și am și experiența necesară, am și capacitatea și cunoștințele politice și mai am un avantaj: eu nu voi candida în acest an 2019 și atunci pot să nu fiu interesat în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata