Ponta: Ar trebui un referendum care să stabilească o perioadă în care exploatarea pădurilor să nu se facă în scop industrial

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat duminică faptul că "foarte curând" ar trebui să fie organizat un referendum care să stabilească o perioadă în care exploatarea forestieră să nu se facă în scop industrial, ci, eventual, doar pentru lucrările necesare de întreţinere.

Declaraţia vine în contextul în care fostul prim-ministru spune că la Camera Deputaţilor există o iniţiativă legislativă care ar prevedea împroprietărirea cultelor religioase cu păduri, fără a fi existat un titlu de proprietate anterior.

"Începând de mâine, toţi deputaţii Pro România avem un obiectiv extrem de important. La Camera Deputaţilor este o iniţiativă parlamentară – PL-x 9/2019 are numărul, care prevede modificarea Legii 1/2000. Este o iniţiativă semnată de mai mulţi deputaţi, în frunte cu deputatul de Teleorman Liviu Nicolae Dragnea, şi care prevede împroprietărirea cultelor religioase cu păduri, fără a fi existat un titlu de proprietate anterior. Nu vorbesc de ceea ce are deja retrocedat fiecare cult religios, fiecare biserică. La acest proiect de lege s-a adăugat un amendament al unor deputaţi de la UDMR care prevede şi împroprietărirea asociaţiilor de grăniceri din zona Bistriţa, Mureş, Harghita, Covasna, cei care au fost grăniceri înainte de 1918. La fel, nu există titluri de proprietate", a declarat Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că această iniţiativă legislativă ar fi "o încercare a lui Liviu Dragnea de a mitui cultele religioase cu ceva ce aceştia nu au cerut".

"Eu nu ştiu şi cât am fost prim-ministru nu am auzit niciodată nici Biserica Ortodoxă, nici Catolică, Greco-catolică să îi împroprietărim cu ce nu au. Nu ne-au cerut niciodată aşa ceva şi nu cred că au cerut nici acum. Cred că este mai degrabă o încercare a domnului Dragnea, după ce, din cauza imaginii sale, referendumul de anul trecut privind familia tradiţională a fost…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata