Ponta: Răspund afirmativ la un referendum cu întrebare clară, care le interzice condamnaţilor definitiv ocuparea unor funcţii publice

0

Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, la Timişoara, că ar vota afirmativ un referendum iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, dacă întrebarea ar fi clară şi s-ar referi la interzicerea dreptului de ocupare a unor funcţii publice de către persoane "condamnate definitiv de către o instanţă din România".

"Dacă întrebarea va avea caracter general, despre susţinerea Justiţiei, poate răspunde şi Liviu Dragnea că e de acord, pentru că nu-i crapă obrazul. Dacă va fi o întrebare foarte concretă, clară şi juridic voi vota 'da'. Şi eu am fost 'penal', dar am fost achitat, şi Laura Codruţa Kovesi a ajuns 'penală', dar întrebarea trebuie să se refere la oameni condamnaţi definitiv de o instanţă din România, care să nu mai ocupe funcţii de demnitate publică, preşedinte, premier, ministru, deputat, senator. Eu aş vota da", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Liderul Pro România a mai arătat că alegerile europarlamentare din 26 mai, deşi pentru unii par fără o semnificaţie deosebită, pot schimba traseul politic al României, întrucât de această dată este vorba despre legitimitatea celor care conduc.

"Dacă Liviu Dragnea va mai avea 46%, cât avea în 2016, poate conduce. Dacă nu, înseamnă că trebuie să schimbăm ceva din modul de conducere. Marea schimbare poate fi dacă Pro România ia un scor foarte bun, iar PSD un scor foarte slab; înseamnă că mai putem aduce parlamentari, primari, să-i schimbăm pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dăncilă mai repede decât decembrie 2020", a comentat fostul premier.

Pe de altă parte, semnalând un aparent "paradox" legat de intenţia guvernului actual de a aduce tezaurul României în ţară, dar fiind tentat de "înstrăinarea" Fondului Suveran de Investiţii, Victor Ponta a explicat că "fondul jafului naţional" va fi metoda Teldrum aplicată la nivelul întregii ţări.

"Teldrum era compania Consiliului…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close