Preafericitul Daniel, propus cetățean de onoare al Capitalei. Gabriela Firea a cerut asta


Preafericitul Daniel ar putea fi viitorul cetățean de onoare al Capitalei, la propunerea primarului general, Gabriela Firea. Primarul Capitalei a semnat un proiect de hotărâre de Consiliu care prevede acordarea acestui titlu Patriarhului Daniel. Singura condiție este ca acesta să fie votat de majoritatea Consiliului General al Municipiului București.

Gabriela Firea a solicitat acest lucru amintind meritele Preafericitului Daniel pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, vorbind despre „grija părintească” și „curajul” Patriarhului Daniel. Firea și-a adus argumentele în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

„Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament cât şi un Centru de Conferinţe, toate în incinta Catedralei noi.

Având în vedere importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României în special al locuitorilor Capitalei,

Pentru curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand care în anul 1920 a susţinut că „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor…Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, potrivit Mediafax.

Proiectul, semnat de primarul general, va intra săptămâna viitoare pe ordinea de zi a CGMB.

Actul normativ local este finalizat și așteaptă doar aprobarea consilierilor

„Se conferă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata