Premieră: Iohannis cere programul ședintelor de Guvern. Solicitare de urgență către Dăncilă, după ce PSD a cerut amnistie și grațiere

0 72

Președintele României i-a transmis o scrisoare premierului prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Reacţia şefului statului a venit  după ce PSD a cerut Guvernului Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, în şedinţa Consiliului Naţional de duminică.

„În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009”, scrie în scrisoarea trimisă în acestă dimineață de către președinte.

Klaus Iohannis subliniază că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului.

Foto: Hepta / Arhivă

Citește și:

Dragnea, despre amnistie şi graţiere: „Nu mai ezitați! Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligație, să repare nedreptățile!”

Post-ul Premieră: Iohannis cere programul ședintelor de Guvern. Solicitare de urgență către Dăncilă, după ce PSD a cerut amnistie și grațiere apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x