Premierul către preşedinte: Salut faptul că aţi răspuns apelului meu de colaborare politică

0

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi, preşedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare în care salută faptul că a răspuns apelului său de colaborare politică şi a anunţat că îi va adresa cu celeritate, invitaţia de a participa la şedinţa de Guvern, dacă va considera necesară participarea acestuia.

"Am luat notă cu satisfacţie de declaraţiile dumneavoastră recente prin care admiteţi, în sfârşit, că este necesar să colaborăm pentru România. De asemenea, salut faptul că aţi răspuns apelului meu de colaborare politică pentru asigurarea, de către România, a unei bune preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene. Referitor la solicitarea dumneavoastră, prin care invocaţi prerogativele conferite de art. 87 din Constituţia României, privind primirea agendei de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului, vă informez că Guvernul României transmite, de fiecare dată, pe site-ul propriu, agenda de lucru a şedinţelor Guvernului, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, documente ce pot fi consultate de orice persoană. În cazul în care pe agenda şedinţei Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la 'probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice', în conformitate cu textul constituţional invocat, vă vom semnala acest lucru şi vă asigur de toată deschiderea în situaţia în care veţi decide să participaţi la şedinţa de Guvern", se arată în scrisoarea premierului.

Premierul a anunţat că îi va adresa preşedintelui cu celeritate, invitaţia de a participa la şedinţa de Guvern, dacă va considera necesară participarea sa.

"În cazurile subsumate de textul constituţional sintagmei 'alte situaţii', caz în care este la latitudinea prim-ministrului invitarea Preşedintelui României ('Preşedintele României poate lua parte la…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata