Premierul Dăncilă a depus o coroană de flori în Piaţa Insurecţiei Naţionale Slovace

117

Premierul Viorica Dăncilă a depus, vineri, în marja vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Slovacă, coroane de flori în Piaţa Insurecţiei Naţionale Slovace din Banska Bystrica şi la Cimitirul Central din localitatea Zvolen, dedicat eroilor români din cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, acest spaţiu este dedicat insurecţiei armate declanşate de către mişcarea de rezistenţă slovacă la 29 august 1944, cu scopul de a se opune trupelor germane care ocupau teritoriul slovac şi de a răsturna guvernul colaboraţionist al lui Josef Tiso.

 

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a depus o coroană şi la Cimitirul Central din localitatea Zvolen, dedicat eroilor români care s-au jertfit în luptele purtate în perioada 18 decembrie 1944 – 12 mai 1945, pentru eliberarea Cehoslovaciei. Construit în anul 1958, acesta este cel mai mare cimitir de război românesc din străinătate. Declarat monument cultural în anul 1963, în acest cimitir sunt înhumaţi 10.384 de militari români, alături de militari aparţinând altor state participante la cel de-al Doilea Război Mondial.

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat vineri o vizită în Slovacia. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: gov.ro

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata