Premierul Dăncilă a discutat cu ministrul german al Economiei şi Energiei despre proiectele în parteneriat public-privat

0 106

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania, Peter Altmaier, cei doi oficiali discutând despre relaţiile economice dintre cele două state, atragerea de noi investiţii şi participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat public-privat, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES de Biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, discuţia desfăşurată joi a reliefat stadiul "excelent" al cooperării economice dintre cele două state, fiind evidenţiat în acest sens cursul ascendent şi echilibrat al schimburilor comerciale şi poziţia Germaniei în topul investitorilor de pe piaţa românească.

Premierul a evocat situaţia economică a României, "o ţară cu o economie competitivă", cu oportunităţi de investiţii "constante" şi "perspective stabile de creştere", care pot fi fructificate inclusiv de investitorii germani, se arată în comunicat.

"Cei doi oficiali au agreat că relaţiile economice reprezintă un catalizator al parteneriatului care leagă cele două state, reieşind că potenţialul acestei relaţii este important şi că trebuie folosit integral prin atragerea de noi investiţii, mai ales în sectoarele de viitor (inovaţia, noile tehnologii), dar şi prin participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat-public privat", relatează comunicatul citat.

Totodată, a fost subliniat rolul însemnat al capitalului uman pe baza căruia se întemeiază dinamica şi potenţialul raporturilor economice bilaterale.

De asemenea, a fost remarcată importanţa Comisiei mixte pentru etnicii germani din România şi a comisiilor economice mixte ale României cu landurile Bavaria, Baden-Wurttemberg şi, mai nou, Hessen în dezvoltarea parteneriatului economic şi social româno-german, evidenţiază comunicatul Guvernului.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii pe teme europene, prim-ministrul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata