Premierul Dăncilă i-a asigurat pe comisarii europeni că România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE

0

Premierul Viorica Dăncilă a avut, miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu comisarii europeni pe care i-a asigurat că România este deplin pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (UE), de la 1 ianuarie 2019, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

În cadrul reuniunii comune a Guvernului României şi a Colegiului comisarilor, care este organizată în mod tradiţional înaintea preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către un stat membru, şeful Executivului de la Bucureşti "a reiterat angajamentul şi voinţa Românei de a exercita o preşedinţie eficientă şi pragmatică".

De asemenea, primul-ministru "a exprimat voinţa României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre, precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană".

"Reamintind motto-ul Preşedinţiei române a Consiliului, Coeziunea – o valoare comună europeană, Viorica Dăncilă a subliniat încă o dată că, pe durata mandatului său, România va promova cu precădere o politică de coeziune care să răspundă nevoii sporite de convergenţă economică, socială şi teritorială", se precizează în comunicatul Guvernului.

Şeful Executivului a evidenţiat, totodată, principalele provocări pe care preşedinţia română va trebui să le gestioneze, precum ieşirea Marii Britanii din UE, negocierea cadrului financiar multianual şi subiectul migraţiei. În acest context, premierul a întărit importanţa cooperării strânse cu instituţiile europene, în special cu Comisia Europeană, pentru obţinerea de rezultate şi asigurarea unui mandat de succes.

"Nu în ultimul rând, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat speranţa că Summit-ul UE, organizat în luna mai la Sibiu, va confirma ataşamentul general pentru ideea unei Europe unite, consolidate şi eficiente şi va oferi…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close