Premierul Dăncilă, la Bruxelles – întrevedere cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti

0 101

Premierul Viorica Dăncilă a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti (World Jewish Restitution Organisation), Collette Avital, în cadrul căreia au fost evocate eforturile recente ale Românei în direcţia accelerării procesului de restituire a proprietăţilor evreieşti.

"Au fost abordate relaţiile bilaterale România – Israel, prim-ministrul României subliniind că Statul Israel este pentru ţara noastră cel mai apropiat aliat şi partener strategic în Orientul Mijlociu. Au fost evocate eforturile recente ale Românei în direcţia accelerării procesului de restituire a proprietăţilor evreieşti, precum şi evoluţiile legislative legate de plata indemnizaţiilor pentru supravieţuitorii Holocaustului. S-a convenit continuarea cooperării dintre Guvernul României şi Organizaţia Mondială pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti pe aceste teme", informează Guvernul, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au discutat despre importanţa Israelului ca partener strategic al Uniunii Europene, pe o gamă extinsă de teme, de la stabilitatea regională şi contraterorism la dezvoltarea economică şi securitatea energetică, educaţie şi promovarea valorilor comune.

Totodată, conform sursei citate, şeful Executivului de la Bucureşti a prezentat, în cadrul întrevederii, priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE, cu accent pe tema combaterii antisemitismului şi a combaterii negării Holocaustului.

Premierul Viorica Dăncilă se află într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru a participa la conferinţa 'Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti din Europa – de la politici la acţiuni'. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x