Premierul Viorica Dăncilă lansează un „mesaj de pace politică” către Iohannis: „Vreau să aniversăm ziua națională într-un climat de liniște și pace”

0 100

Premierul Viorica Dăncilă a lansat, miercuri, un „mesaj de pace politică” către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia şedinţei solemne a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri.

„În această ședință solemnă a Centenarului adresez un mesaj de pace politică și către președintele României, domnul Klaus Iohannis. Așa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat, am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale pe care le avem în față, în calitățile oficiale pe care le avem ca prim-ministru sau ca președinte avem datoria de a coopera de a colabora între noi”, a spus premierul.

Şefa Executivului a mai spus că este momentul să ne bucurăm de consens, de liniște la împlinarea a 100 de ani de la Marea Unire. „Vreau să aniversăm ziua națională într-un climat de liniște și pace, fără dezbinare”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă i-a salutat pe liberali și a lăudat contribuția Brătienilor în realizarea României Mari, însă a fost și acidă în discursul său la adresa Opoziției.

„Celebra deviză „prin noi înșine”, pusă de Brătieni pe frontispiciul Marii Uniri trebuie să își găsească un corespondent și în actualitatea noastră. Prin noi înșine,  și nu prin alții” ar trebui să ne rezolvăm problemele noastre, din România. Prin noi înșine, nu prin alții” ar trebui să ne apărăm interesele naționale în Europa și în general în lume, iar asta nu ne face mai puțin pro-europeni. Prin noi înșine, nu prin alții” trebuie să fie și astăzi deviza României, după cei 100 de ani care au trecut de la Marea Unire. Poți să critici, poți să-ți exprimi opiniile sau nemulțumirile, dar, ca român, când vorbești despre România, trebuie să dai dovadă de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x