Premierul Viorica Dăncilă merge la recepţia de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni. Dragnea şi Tăriceanu au refuzat invitaţia preşedintelui Iohannis

0

Premierul Viorica Dăncilă va merge la recepţia de Ziua Naţională de la Cotroceni, care va avea loc joi, începând cu ora 18.00. Recepţia se organizează anual de către preşedintele Klaus Iohannis, iar la eveniment sunt invitaţi toţi reprezentanţii instituţiilor publice. Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care sunt şi preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului, au refuzat invitaţia şefului statului.

În agenda publică a premierului Viorica Dăncilă a apărut, joi, participarea la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a României.

Iniţial, şefa Executivului afirmase că nu ştie dacă va fi prezenţă la aceste eveniment, dar că va merge la Parada militară de Ziua Naţională.

Decizia Vioricăi Dăncilă de a participa la recepţia de la Cotroceni ar putea avea legătură cu apelul la „pace” lansat, săptămâna aceasta, de la tribuna Parlamentului, către preşedintele Klaus Iohannis.

„În această ședință solemnă a Centenarului adresez un mesaj de pace politică și către președintele României, domnul Klaus Iohannis. Așa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat, am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale pe care le avem în față, în calitățile oficiale pe care le avem ca prim-ministru sau ca președinte avem datoria de a coopera de a colabora între noi”, a spus premierul, miercuri, la şedinţa solemnă a Legislativului dedicată Centenarului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că nu va participa la recepţia de 1 Decembrie organizată de Administraţia Prezidenţială la Palatul Cotroceni. „Eu nu (voi participa – n.r.). (…) Încă nu m-am decis (unde voi merge – n.r.), undeva unde o să fiu invitat. Am foarte multe…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata