Premierul Viorica Dăncilă şi-ar dori o aeronavă oficială, în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE, la 1 ianuarie 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, într-o discuţie informală cu presa, că şi-ar dori ca ţara noastră să aibă o aeronavă oficială, pentru deplasările externe ale preşedintelui, premierului şi miniştrilor, în contextul preluării, de la 1 ianuarie 2019, a preşedinţiei Consiliului UE.

Şefa Executivului spune că aeronava este cu atât mai necesară cu cât costul acestor deplasări ar fi mult mai mic, decât în prezent.

Viorica Dăncilă a mai spus ăc va avea o discuţie cu miniştrii Apărării şi Transporturilor, pe această temă, în perioada următoare.

Achiziţia unei aeronave oficiale este în planul Execitivului de pe vremea premierului Dacian Cioloş.

În 2017, Guvernul a anunţat că vrea să cumpere o aeronavă oficială, în leasing operațional.

Anunțul a fost făcut, atunci, de premierul Mihai Tudose, la Palatul Victoria, el precizând că nu este vorba despre o aeronavă prezidențială ci de un avion oficial, pentru toți demnitarii.” Este nevoie totuşi, suntem ditamai ţara, să nu avem un avion!”, a spus premierul.

Ministerul Apărării a transmis, într-un răspuns la o solicitare oficială a ziarului Libertatea, care este stadiul achiziției de către statul român a unei aeronave pentru demnitarii români. Ministerul precizează că în prezent se analizează ‘necesarul resurselor financiare’. ‘La acest moment, proiectul de achiziţie a unei aeronave pentru demnitari români se află în faza de analiză a necesarului resurselor financiare’, a răspuns Ministerul Apărării, atunci.

Citeşte şi: Reacția lui Augustin Lazăr, despre trimiterea cererii de revocare a sa la Președinție. Demersul lui Tudorel Toader are conţinut „strict politic”

Post-ul Premierul Viorica Dăncilă şi-ar dori o aeronavă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata