Presa franceză îl anunță pe Dragnea drept posibil contracandidat al lui Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019

Într-o analiză a situației politice din România, în contextul preluării președinției Consiliului European pe 1 ianuarie 2019, AFP scrie că Liviu Dranea ar putea fi contracandidatul lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019.

Agenția de presă France Press a dedicat mai multe articole României, iar în unul dintre ele, intitulat „România: Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, duelul «preşedinţilor»”, jurnaliștii francezi scriu că la alegerile din toamna anului 2019, președintele în funcție l-ar putea avea drept contracandidat din partea PSD pe actualul președinte al partidului.

Liviu Dragnea este prezentat de AFP drept „omul forte al stângii la putere din România” care se află de doi ani pe poziţii opuse cu președintele Klaus Iohanis.

Dragnea, în vârstă de 56 de ani, se visa prim-ministru după victoria clară a PSD la scrutinul legislativ din decembrie 2016, dar nu a putut obţine acest post ca urmare a condamnării sale în dosarul Referendumul şi a unei legi care opreşte persoanele care au suferit condamnări penale să facă parte din guvern, scrie AFP.

Jurnaliștii francezi spun că liderul social-democraților români, numit ”provocatorul” a trebuit să se mulţumească cu şefia Camerei Deputaţilor și cu faptul că este veritabilul dirijor al majorităţii.

El și-a demonstrat autoritatea, făcând să cadă doi prim-miniştri în şapte luni, înainte de a o numi în ianuarie 2017 pe Viorica Dăncilă, ”marioneta perfectă”.

De când a numit-o pe Dăncilă premier, Dragnea şi-a înmulţit atacurile împotriva UE, acuzată că se amestecă în treburile interne ale ţării, un discurs care aminteşte întrucâtva de cel al premierului naţionalist-conservator ungar Viktor Orban, scrie AFP citat de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata