Presa locală relatează că doi au murit în atacurile aeriene israeliene asupra Damascului

De Jurnalul Național Externe Politică 121 citiri
2 min citire
Presa de stat siriană afirmă că lovitura de marți a fost a patra de acest fel într-o săptămână, deoarece Israelul vizează grupuri susținute de Iran.

Presa de stat siriană a raportat un atac aerian israelian în capitala Damasc, cel mai recent dintr-o serie de atacuri din ultimele zile.

Doi civili au fost uciși în atacul de marți dimineață, potrivit agenției de știri de stat SANA, citând surse militare. De asemenea, a constatat pagube materiale în zonă.

Autoritățile israeliene nu au comentat atacul. Dar SANA a spus că apărarea antiaeriană siriană a „interceptat ținte ostile” deasupra Damascului, în urma unui atac aerian „inamic” în jurul orei 00:15, ora locală (2115 GMT luni).

Israelul a desfășurat sute de lovituri în secțiuni controlate de guvern ale Siriei, vizând ceea ce consideră grupări militante susținute de Iran. Iranul a servit ca un aliat apropiat al președintelui sirian Bashar al-Assad în anii de conflict civil ai țării.

Greva de luni a fost a patra de acest fel în ultimele zile, atacurile anterioare au lovit Damascul și provincia centrală Homs.

Raiduri aeriene israeliene în Homs duminică dimineață au rănit cinci soldați, potrivit Ministerului sirian al Apărării, în urma unei lovituri în apropiere de Damasc, vineri trecute, care ar fi ucis doi consilieri militari iranieni.

Pe rețelele de socializare, videoclipurile pretindeau să arate explozii și activități de apărare aeriană care luminează cerul deasupra Damascului la primele ore ale zilei de marți.

Grupul Airwars, care monitorizează victimele civile rezultate în urma loviturilor aeriene în numeroase conflicte, estimează că atacurile israeliene din Siria din 2013 au ucis între 17 și 45 de civili.

„Intervenția recentă a Israelului în Siria a început în ianuarie 2013, când aeronava sa a lovit un convoi care se presupune că transporta arme din Siria către militanții Hezbollah”, spune grupul pe site-ul său. „De la acea dată, Israelul a efectuat sute de lovituri declarate și nedeclarate împotriva grupărilor militante legate de Iran”.

Sursa – www.aljazeera.com