Preşedintele anunţă că nu îl revocă pe Augustin Lazăr: „Face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit!”


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr, după ce ministrul Justiţiei i-a trimis o nouă cerere de revocare a acestuia din funcţie.

„Ministrul Justiţiei, neavând altă treabă de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. (…) Nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că cererea de revocare nu respectă rigorile legii.
Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat, joi, că îi va trimite președintelui Klaus Iohannis cererea oficială de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, precum și propunerile de numire în cinci funcţii de conducere din cadrul structurilor Parchetului General, pe care şeful statului le-a respins anterior pe motiv de nelegalitate.
„În data de 27 decembrie dimineața, voi trimite preşedintelui Klaus Iohannis, documentele privitoare la revocarea lui Augustin Lazăr. Eu am pregătit actele. Mă bazez pe art. 132 din Constituție. Mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358. În opinia mea, nu putem călca în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general”, a declarat Tudorel Toader, într-o emisiune. În plus, el a anunțat atunci că nu renunță la propunerea făcută anterior privind conducerea DNA.
Citeşte şi: Un român a proiectat avionul anului 2030! Radu Iordache, fost student la Universitatea Delft din Olanda, prezintă modelul care i-a adus un premiu de 5.000 de euro

Post-ul Preşedintele anunţă că…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata