Preşedintele Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei

64

La troiţa din Piaţa Universităţii, Preşedintele Klaus Iohannis a depus luni dimineaţă o coroană de flori, în memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989.

La data de 20/21 decembrie din anul 1989, Comitetul Municipal al Partidului Comunist Român a decis organizarea, în Piaţa Republicii (Piaţa Palatului) din faţa sediului Comitetului Central al PCR, a unui mare „miting popular” care să condamne „acţiunile huliganice” de la Timişoara. Desfăşurarea mitingului a fost transmisă în direct la radio şi televiziune. Discursul lui Nicolae Ceauşescu a fost întrerupt de huiduieli şi fluierături ale grupurilor de protestatari, constituite spontan. Mitingul s-a spart, iar pe străzile din jur mii de oameni au manifestat pentru democraţie şi împotriva dictaturii.

însă, în cursul serii, demonstranţii, majoritatea tineri, s-au adunat în apropierea Hotelului Intercontinental din Piaţa Universităţii, unde au ridicat o baricadă în faţa dispozitivului de intervenţie. Forţele de ordine au primit dispoziţie să „cureţe zona”. În cursul nopţii, s-a tras asupra demonstranţilor, fiind înregistraţi morţi şi răniţi. De asemenea, numeroşi manifestanţi au fost arestaţi şi duşi la închisoarea Jilava, din apropierea Bucureştiului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata