Preşedintele Iohannis a plantat un stejar în curtea Liceului "C.D. Loga" din Timişoara, care aniversează 100 de ani

0 151

Preşedintele Klaus Iohannis a plantat, vineri, un pui de stejar în curtea Colegiului "C.D. Loga" din Timişoara, după ce s-a întâlnit cu elevi, dascăli şi absolvenţi ai acestui liceu de elită, care împlineşte 100 de ani de la înfiinţare.

În discursul său, şeful statului a remarcat faptul că acest centenar din educaţia timişoreană se suprapune celui al devenirii Banatului ca parte integrantă a României de astăzi.

"Celebraţi un centenar de excelenţă, dedicare şi implicare civică, într-un an cu o simbolistică specială, aniversarea a 100 de ani de când Timişoara a devenit parte a României. 'C.D. Loga' reprezintă expresia idealurilor Marii Uniri, a acelui început efervescent al naţiunii noastre, când educaţia a fost fundamentul care a făcut posibilă unirea reală a românilor şi dezvoltarea noului stat", a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat faptul că tocmai de excelenţă în educaţie are nevoie România, altfel fiind condamnaţi, ca naţiune, la stagnare şi chiar la subdezvoltare.

Klaus Iohannis a reamintit că în cei trei ani de când a demarat proiectul "România educată", din nevoia de regândire a învăţământului din ţara noastră, în acord cu evoluţiile europene actuale, cei mai activi participanţi la grupurile de lucru din cadrul consultărilor au fost elevii.

"Sunteţi o generaţie informată, pe care o încurajez să se implice în construirea României de mâine. (…). Sărbătorim 100 de ani de excelenţă, marea familie Logană, o comunitate şcolară activă şi marcăm un scurt popas într-o poveste lungă, care va continua şi va da absolvenţilor noi motive de a se mândri", le-a transmis preşedintele Klaus Iohannis celor prezenţi la întâlnirea de la Colegiul "C.D. Loga".

Pe parcursul vizitei pe care a efectuat-o în Timişoara, la invitaţia conducerii Universităţii de Vest, care sărbătoreşte vineri 75 de ani de la înfiinţarea prin decret regal,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata