Preşedintele Iohannis încurajează organizarea unei noi ediţii a Forumului Economic româno-iordanian

0

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe şi al expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, context în care a încurajat organizarea unei noi ediţii a Forumului Economic româno-iordanian în acest an.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a subliniat rolul deosebit pe care Iordania îl are în regiune, apreciind politica externă echilibrată a acestui stat şi eforturile de a promova stabilitatea regională într-un mediu turbulent şi complex.

"Preşedintele Klaus Iohannis a evocat întrevederea fructuoasă pe care a avut-o cu Majestatea Sa Regele Abdullah II în marja sesiunii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU din septembrie 2018 şi a evidenţiat necesitatea de a identifica modalităţi concrete de aprofundare a relaţiilor bilaterale, inclusiv în ceea ce priveşte dimensiunea economică. Preşedintele României a încurajat organizarea celei de a doua ediţii a Forumului Economic româno-iordanian în cursul anului 2019, în acord cu cele stabilite cu prilejul întrevederii cu Majestatea Sa Regele Abdullah II şi ţinând cont de potenţialul crescut de colaborare în domenii de interes reciproc, precum transporturile, turismul şi cooperarea militară", se arată în comunicat.

Ministrul afacerilor externe al Regatului Haşemit al Iordaniei, potrivit sursei citate, a transmis salutările şi aprecierea deosebite ale suveranului haşemit pentru preşedintele Klaus Iohannis şi a exprimat întreaga deschidere şi determinare a ţării sale pentru consolidarea relaţiilor bilaterale pe toate palierele, în special în ceea ce priveşte stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor.

De asemenea, ministrul Ayman Safadi a evocat, în acest sens, posibilităţi concrete de cooperare româno-iordaniană pe terţe pieţe din Orientul Mijlociu şi a mulţumit pentru participarea României la reuniunile Procesului Aqaba,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close